Insekthoteller og blomstertag

Museum vil gentænke bynaturen

02:16

Foto: Naturhistorisk Museum

1 af 2

Laks på vej op igennem Aarhus Å lige forbi Magasin for at gyde? Sommerfugleparadis i midterrabatterne langs indfaldsvejene? Høst af hindbær i femte sals højde og insekthoteller? Det kan blive virkeligheden i løbet af de kommende år.

Naturhistorisk Museum er nemlig klar til at tage de første skridt på vejen mod at gentænke naturen midt i Aarhus by, efter at Fonden Aarhus 2017 i dag har valgt at støtte projektet Rethink Urban Habitats med 380.000 kroner.

- Vi er meget taknemmelige for, at Fonden Aarhus 2017 vil støtte vores ambition om at gentænke, hvordan naturen og mennesker kan få glæde af hinanden i stedet for den klassiske "dem eller os"-tankegang", fortæller direktør Bo Skaarup i en pressemeddelelse.

- Der er mange eksempler på, at det skaber merværdi for mennesker og kommunale budgetter at indtænke bynaturen, når der alligevel skal investeres i byrum og bygninger. Og vi glæder os til at inddrage borgere, regionale, nationale og internationale samarbejdspartnere til at gentænke Aarhus til verdens bedste by for bynatur, uddyber han.

Se mere om dagens 2017-uddelinger i indslaget øverst.