Ingeniør i oversvømmelser

Skal sikre fremtidens vandforsyning

Billedet her er fra en oversvømmelse på Randers Havn i 2013. Foto: Randers Kommune

Som det første sted i Danmark kan VIA University College i Horsens efter sommerferien tilbyde sine studerende at blive ingeniør med speciale i oversvømmelser eller sikring af drikkevand. Noget der er efterspurgt i byggebranchen

- Jeg kan næsten udstede en jobgaranti til de færdiguddannede. Branchen har virkelig brug for disse medarbejdere: Der eksisterer ikke i dag egentlige uddannelser, der målrettet dækker disse områder, siger forskningschef på VIA University College Lotte Thøgersen.

Udviklet sammen med erhvervslivet

Garantien kommer, fordi virksomhederne selv har været med til at udforme uddannelsen. De har længe savnet ingeniører, der er specialiseret i vand, varme og spildevand.

- Der er i den grad behov for, at vi får opbygget et ensartet kompetenceniveau i branchen og får sikret de forskellige virksomheder adgang til medarbejdere med de relevante kvalifikationer, siger direktør for Kalundborg Forsyning Hans-Martin Friis Møller, der har været med til at udvikle uddannelsen.

Uddannelsen varer 3,5 år og indeholder tre specialer i henholdsvis vandforsyning, varmeforsyning og spildevandshåndtering.