Ingen stigning i julehandlen

Tror på samme juleomsætning som 2013

00:51

1 af 2

Vi skal nok ikke forvente, at julegaverne i år bliver større og dyrere end dem, der lå under træet sidste år. I indkøbscentret Bruun's Galleri i Aarhus forventer man samme juleomsætning som sidste år.

Her har butikkerne i indkøbscentret fået en fin start på julehandlen, men centerchefen forventer, at forbruget lander på samme niveau som i 2013.

- I Bruuns Galleri har vi oplevet en fornuftig julehandel indtil videre. Det er altid svært at se på omsætningen så tidligt, men vi kan sige, at på vores kundetal har det været rigtig fornuftigt, siger Claus Brændgaard, der er centerchef i Bruun's Galleri.

Se: Vi holder på pengene

Han fortæller, at julehandlen blev skudt godt i gang af udsalgsdagen Black Friday.

- Vi har haft en rigtig god start på grund af Black Friday, som var god, og vi mener, at det kan være en god indikation for resten af julehandlen. I så fald vil det blive rigtig god. Vi er positive og optimistiske, men vi forventer nok, at det lander på samme niveau som sidste år, siger Claus Brændgaard.

Forventningerne fra Bruun's Galleri er helt i tråd med en prognose fra Dansk Erhverv, som fortæller, at forbruget på julegaver i år bliver nogenlunde det samme som 2013. På landsplan forventes der i år en samlet omsætning på 7,6 milliarder kroner.

Ifølge undersøgelsen fra Dansk Erhverv bruger hver husstand i gennemsnit 2.900 kroner i julehandlen, hvoraf næsten halvdelen går til gaver.

Du kan se hele interviewet med Claus Brændgaard i videoen øverst på siden.