Ingen snestorm: Men stadig risiko for isglatte veje i Østjylland

DMI afmelder nu en decideret snestorm, men der kommer stadig mindst fem cm sne i det østjyske. Sammen med en stærk blæst kan det give problemer

00:31

Sneen er kommet til Østjylland. Her er det fra morgentrafikken i Aarhus.

1 af 3

Torsdag aften udsendte DMI et risikovarsel for snestorm i Østjylland, men det har instituttet nu afmeldt. Der er og kommer dog stadig sne, men mængderne nær ikke op omkring de 10 cm, som karakteriserer en snestorm.

- Intensiteten er ikke så stor, som vi havde regnet med. Det sner moderat i Østjylland lige nu, men en vind af frisk til hård styrke kan give problemer for eksempelvis trafikken, siger vagthavende meteorolog hos DMI, Frank Nielsen.

Mand måtte klippes fri efter glatføreuheld

Han fortæller desuden, at snevejret langsomt klinger af i løbet af formiddagen.

- Ved middagstid er det værste snevejr ovre, så vi forventer ikke, at det bliver alvorligt på noget tidspunkt, lyder det fra Frank Nielsen.

Ingen større uheld

Hos Vejdirektoratet er morgenen begyndt roligere end frygtet. Men man advarer stadig bilister, der bevæger sig ud i morgentrafikken.

- Vi har endnu ikke set store uheld, der påvirker trafikken. Men det er rigtig fedtet og glat derude, så bilisterne skal være ekstra opmærksomme. Vi råder folk til at sænke farten og holde god afstand, siger vagthavende hos Vejdirektoratet, Pia Richter Pedersen.

60.000 tons salt på lager i Mariager

Der er ifølge hende ikke været større uheld forårsaget af vejret endnu, og den situation håber Vejdirektoratet fortsætter.

- Lige nu er der ingen problemer for trafikken i det østjyske, men hvis der sker uheld, vil de naturligvis ændre situationen, forklarer Pia Richter Pedersen.

TV 2 | ØSTJYLLAND følger vejrsituationen løbende gennem hele dagen.

Du kan se billeder fra morgentrafikken i Aarhus under snevejret øverst på siden.