Ingen nyfødte med HIV

Skejby lukker den specielle børnegruppe

Der fødes ikke længere børn med HIV-smitte i Danmark, og derfor lukkes børnegruppen på afdelingen for HIV-patienter på Skejby Sygehus.
 
Det er et tegn på, at det danske sundhedssystem har vundet en stor sejr i kampen mod HIV, lyder meldingen fra Statens Serum Institut.

Efter at vi fik den generelle screening har vi ikke modtaget anmeldelser om børn, der skulle være født med HIV i Danmark, siger afdelingslæge Susan Cowan fra instituttetil til  DR P4 Østjylland.

Siden januar 2010 har alle gravide herhjemme fået et obligatorisk tilbud om test af blandt andet HIV, og alene sidste år afslørede blodprøverne 10 ukendte smittebærere.  De kom straks i behandling og endte derfor med at føde sunde og raske børn, oplyser Susan Cowan.

Hun vurderer, at testen årligt sikrer to børn imod at få HIV i fødselsdagsgave af deres mor, også selvom den frygtede virus ikke længere er en dødsdom.
Det er ikke sjovt at have en kronisk sygdom, som betyder, at du hver dag skal være hundrede procent sikker på, at du får taget din medicin til tiden, siger Susan Cowan.

Hun pointerer, at der også stadig er megen sludren i krogene og skræk forbundet med HIV