Ingen ministerfyring: Ole Birk Olesen slipper med en næse

DF tager den østjysk-valgte transportministers beklagelse til efterretning og vil ikke trække taburetten under ham

Foto: Ólafur Steinar Gestsson - Scanpix

Manglende orientering om PostNords krise bør udløse en næse til transportminister Ole Birk Olesen (LA), har Dansk Folkeparti besluttet på et gruppemøde. Partiet havde ellers mere eller mindre magten til at få ministeren fyret, men det har man altså ikke valgt. 

- Jeg synes, det er kritisabelt, den måde ministeren har håndteret det på. Og det har han erkendt på mødet i morges, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl efter mødet.

Læs også Østjysk minister i strid modvind: Beskyldes for at lyve

Der har de seneste dage været spekuleret i, om støttepartiet kunne finde på at udtrykke mistillid til Ole Birk Olesen og dermed vælte ham.

Men DF-formanden har ingen planer om at vælte nogle ministre, understreger han. Faktisk mener han, at Ole Birk Olesen allerede har fået en næse, efter ministeren på et møde tirsdag morgen beklagede den manglende orientering.

Vigtigst med post til tiden

Men ministeren har ikke officielt fået en næse af et flertal i Folketinget endnu. Adspurgt hvor stor en sådan næse til ministeren skal være - altså hvor alvorligt han skal kritiseres - svarer DF-formanden:

- Det er svært at udmåle størrelsen på en næse.

Læs også Østjysk minister på tilbagetog

Nu skal fokus gå fra næser til posten, og der skal findes en redningsplan for det kriseramte PostNord, betoner Kristian Thulesen Dahl:

- Kernen er, om danskerne får post til tiden.

Ole Birk Olesen er valgt for Liberal Alliance i Østjyllands Storkreds og har boet flere år af sit liv i Aarhus.