Ingen livredder til badegæster

Nyder vandet, men ingen passer på dem

01:59

1 af 2

Masser af vandhunde nyder i disse dage det gode vejr og bader ved Østre Søbad i Silkeborg.

Op mod 200 badegæster besøger ifølge Silkeborg Kommune Østre Søbad på en varm sommerdag, og der var også masser af badende gæster, da TV 2 | ØSTJYLLAND besøgte stedet i går, men der er ingen livredder til at passe på de badende.

- Jeg synes, ikke det er så godt. Fordi børn vil færdes hernede alene, så det ville være rart med en livredder, ligesom det var i gamle dage, siger en af gårsdagens badegæster Thomas Nissen fra Silkeborg til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den gamle livredderordning på Østre- og Vestre Søbad til 150.000 kroner årligt blev sparet væk i 2010, og siden har der ikke været livreddere til at passe på de badende ved Østre Søbad.

Kulturformanden vil nu undersøge muligheden for at få livreddere tilbage på de store badedage.

- Jeg vil forsøge og se, om ikke vi kunne finde en midlertidig løsning, en ad hoc løsning, hvor man måske kunne gå i dialog med vores svømmeklub og sige kunne de hjælpe os på de dage her, hvor det viser sig at være rigtigt mange besøgende derude. Det ser ud til, vi får en god sommer i år med mange besøgende i vores søbade, og så synes jeg, det vil give god mening, at man de dage også havde livredder derude, siger Steen Vindum (V), formand for Kultur og Fritid i Silkeborg Kommune til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se mere i indslaget øverst i artiklen.