Ingen julefrokost i år

Hospital sparer julefrokost til 750.000 kr. væk

Genrebillede

Der bliver ingen julefrokost til de ansatte på Aarhus Universitetshospital i år. På grund af økonomisk pres og krav om besparelser er festen sparet væk.

Udgiften til julefrokosten var sidste år på knap 100 kr. for hver af de ca. 7.500 medarbejdere, som  deltog - og dermed løb den op på en samlet pris på 750.000 kr. Dermed er julefrokosten det dyreste fælles arrangement på Aarhus Universitetshospital.

- Vi har tøvet med beslutningen, for vi synes, det er vigtigt med traditioner, anerkendelse og fællesskab på tværs af hospitalet. Men omvendt vil vi ikke sætte økonomien yderligere under pres og øge risikoen for afskedigelser ved at fortsætte med bruge ¾ mio. kr. på julefrokost, siger hospitalsdirektør Gert Sørensen i en pressemeddelelse. 

En gennemgang af udgifterne viser at hospitalet også bruger godt en halv million kroner på DHL-stafetten og omkring 40.000 på en årlig revy. Disse ting har ledelsen dog valgt at bevare sammen med en julegave til de medarbejdere, der er på arbejde i juleaften eller nytårsaften.