Ingen hjælp til syv-årig pige

Spiste ikke i flere uger pga. spiseforstyrrelse

02:05

1 af 2

For forældreparret Morten Christensen og Iben Rosendahl fra Odder blev den søde juletid sidste år, afløst af afmagt og frustration.

Deres syv-årige datter Maria havde udviklet en spiseforstyrrelse, som gjorde, at hun overhovedet ikke ville indtage føde.

Maria lider af ADHD, som gør, at hun blandt andet reagerer overfor omverden med spisestop.

Forældrene henvendte sig derfor til lægevagten og til psykiatrisk skadestue, men på grund af lang ventetid, var der ingen hjælp at hente.

- Når man står på en skadestue eller ude på børneafdelingen med sit barn og siger, at vi har altså et barn, der trænger til hjælp, og man så bare får at vide, at man skal gå hjem og vente på, at hun bliver dårligere, så kan det være, vi måske kan hjælpe dig.. Det er drønfrustrerende, siger Morten Christensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Efter henvendelserne fik forældrene til sidst en tid den 13. januar i år.

På det tidspunkt havde deres datter Maria ikke spist i 19 dage. Tiden blev efterfølgende flyttet til den 24. februar på grund af en kommunikationsfejl.

- Det skulle jo være sådan, at hvis man stod med et akut sygt barn, så skulle hjælpen være der. Så skal man ikke først til at råbe højt, siger Maria Rosendahl til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Efter flere uger er Maria nu så småt begyndt at spise igen og snart kan hun se frem til at få hjælp.

På grund af omtalen af sagen i medierne, har familien nu fået tilbudt en sengeplads på børne- og ungeafdelingen på psykiatrisk afdeling.

Se et tv-indslag om Marias historie øverst i artiklen.