Ingen hjælp til alkoholikere

Kun én af seks medicinske afdelinger på sygehuse i Århus Amt tilbyder hjælp til alkoholafvænning.

Mens rygere kan få hjælp til at stoppe deres usunde last på fem af seks medicinske afdelinger på sygehusene i Randers og Århus, så er der kun en enkelt afdeling, som tilbyder sine patienter hjælp til at komme ud af et alkoholmisbrug. Den positive undtagelse er madicinsk-endo. afdeling C på Århus Sygehus.

Det fremgår af en ny samlet fortegnelse over kvaliteten på landets medicinske afdelinger, som er samlet på den offentlige sundhedsportal <STRONG><A href="www.sundhed.dk</A>.</STRONG>" target="_blank">http://www.sundhed.dk">www.sundhed.dk</A>.</STRONG>

Her er det for eksempel muligt at sammenligne sygehusene i Århus Amt med en del af de øvrige sygehuse i den kommende Region Midtjylland - Herning, Holstebro, Ringkøbing, Tarm og Skive.

Alle disse fem sygehuse i de nuværende Ringkøbing og Viborg Amter tilbyder patienterne hjælp til at holde op med at ryge. Men ligesom i Århus er der også i de andre amter kun et enkelt sygehus, der på den medicinske afdeling yder hjælp til alkoholafvæning. Det er Herning Centralsygehus. Dog oplyser Holstebro Centralsygehus, at det har et 'delvist' tilbud om hjælp til alkoholikere.