Ingen grund til bekymring i Skanderborg

I Skanderborg mangler Venstre en borgmesterkandidat, men ifølge forskningschef Roger Buch skal den nok komme

02:16

1 af 2

Venstre i Skanderborg Kommune er gået utraditionel til værks i bestræbelserne på at finde en borgmesterkandidat. I den lokale ugeavis i Skanderborg har kommuneforeningen indrykket en annonce, hvor de søger den rette kandidat.

Den handling kunne tolkes som et desperat råb om hjælp, men sådan ser forskningschefen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch, det ikke.

- Jeg tror ikke, at det bliver et problem at finde en kandidat. Historisk set har der altid været rigeligt med kandidater til posterne. Sådan har det været de seneste 10, 20, 30 og 50 år, fortæller Roger Buch.

Tid nok inden valget

Især spidskandidater, som Venstre i Skanderborg nu søger, plejer ikke at være et problem at finde.

- Mange vil som regel gerne være det, og der er altså også halvanden år til valget endnu, så jeg tror sagtens, at de kan nå det i Skanderborg, siger forskningschefen.

Venstre i Skanderborg på borgmester-jagt

Eneste udfordring i det konkrete eksempel fra Skanderborg er ifølge Roger Buch, at potentielle kandidater måske finder det nytteløst at stille op.

Vælger Folketinget i stedet

- Nogle gange ser man, at der kan være problemer i forhold til at få folk til at stille op i en tvekamp mod en stærk siddende borgmester. Hvis en mulig kandidat ikke føler, at personen har en chance, så kigger man muligvis imod Folketinget i stedet, forklarer Roger Buch.

Et eksempel på det har man set i Aarhus, hvor det i flere omgange har været vanskeligt at finde de rigtige modkandidater til den siddende socialdemokratiske borgmester.

- Hvis du så har politiske ambitioner, så vil en markant bedre løn i Folketinget lokke mere end en vanskelig borgmesterduel, siger Roger Buch.

Du kan høre hele interviewet med forskningschefen øverst på siden.