Ingen druk på introtur: Aarhus-rektorer samlet om restriktioner

Flere steder møder østjyske gymnasieelever ind til gymnasieskole, hvor der er strammet gevaldigt op på alkoholreglerne, for at begrænse unges druk

01:50

Der er godt fyldt op med sodavand og deslige, når 1.g eleverne fra Risskov Gymnasium er afsted på introtur på Sølystgård Strandcamping torsdag. For her er alkohol strengt forbudt.

Men ikke alle elever er tilfredse med, at alkoholen om aftenen er skiftet ud med skumfiduser over bål.

- Når vi skal rystes sammen, og skal møde hinanden, så synes jeg, det kunne være fedt og måske drikke en øl sammen, og sidde nede ved vandet og hygge sig, siger Holger Jon Nielsen, der er elev på Risskov Gymnasium.

Forbuddet mod druk på introturen er en fælles beslutning, rektorerne har taget på tværs af alle gymnasier i Aarhus.

- Jeg har jo været her til de fester, og tænkt: ’er det, der foregår, noget, jeg gerne vil lægge navn til?’ Og det synes jeg ikke, siger Gitte Horsbøl, rektor på Risskov Gymnasium.

Forbud mod druk på introture er ikke eneste opstramning af reglerne for de unge 1.g’ere fra Risskov Gymnasium. Snart skal de til deres første fest på skolen, og her må de kun få tre øl. Det sker, fordi rektor synes, at alkoholindtaget er gået over gevind.

- Larm og råb og skrig. Elever, der er for fulde og kaster op i hjørnerne. Og det er ikke det, vi som skole, vil stå for, siger Gitte Horsbøl

Eleverne er ikke uenige i den oplevelse, rektoren har.

- Festerne på vores skole, de er meget ekstreme. Folk bliver meget fulde og drikker også, før de kommer op på skolen, siger Esther Kerrn-Jespersen, der er 3. g’er på Risskov Gymnasium.

Men eleverne mener, at grænsen for forbud og restriktioner er nået.

- Det vil være for ringe, at de vil udelukke alkohol helt fra gymnasier og gymnasiefester. Det er en tradition, og det har det været lige siden min mor og far var børn og selv gik på gymnasie, siger Lucas Di Caterino, 1.g’er på Risskov Gymnasium.

- Jeg tror, restriktionerne gør, at de unge får lyst til at drikke endnu mere, siger Esther Kernn-Jespersen.