Ingen dansk sejr i Portugal: Nu skal Dennis lade skægget gro i et år

Lørdag aften var der lagt op til Grand Prix-fest i Jonas Flodager Rasmussens hjemby, Langå, og de lokale troede på en sejr til den østjyske sanger

Dennis Pind Drejdal (tv) tabte et væddemål i forbindelse med lørdagens melodigrandprix og kan nu se frem til et endnu længere skæg.

- Han er nødt til at vinde, for ellers taber jeg et væddemål, og så skal jeg lade skægget gro i 12 måneder. Så jeg håber, han vinder.

Sådan lød det fra Dennis Pind Drejdal fra Langå inden lørdagens Eurovision finale. Den lokale sanger Jonas Flodager Rasmussen deltog lørdag i det Europæiske Melodi Grand Prix, og derfor var hele byen klar på at heppe på den østjyske viking.

Og i det var i den forbindelse, at Dennis Pind Drejdal lavede et væddemål om, hvordan Jonas Flodager Rasmussen ville klare sig i finalen.

- Det kom jo egentlig i stand, fordi vi stod og diskuterede, hvor store hans chancer var, og jeg er sådan lidt en viking-light, da jeg har lidt skæg i forvejen. Så spurgte jeg om vi ikke skulle vædde, og hvis han vandt så ville jeg lade skægget gro. 

02:24

VIDEO: Her kan du se den østjyske viking prøve kræfter med en lille quiz om netop vikinger.

Luk video

Hustru vidste det ikke

Han blev interviewet af Danmarks Radio i forbindelse med den store Melodi Grand Prix-fest i Langå, og her nævnte han også væddemålet.

Det var noget, der overraskede Dennis Pind Drejdals hustru, som sad og så udsendelsen på fjernsynet. Hun havde nemlig ikke hørt noget om væddemålet.

- Min kone hørte det også først på tv’et, så hun blev ikke imponeret, siger Dennis Pind Drejdal og griner.

Læs også Rasmussen snupper niendeplads i Lissabon - var populær hos tv-seerne

Men et væddemål er et væddemål, og derfor får skægget nu lov at gro. Om det når at blive lige så stort som det, der sidder på Jonas Flodager Rasmussen, ved Dennis Pind Drejdal endnu ikke.

- Jeg ved ikke lige, hvordan det ender. Men nu får det i hvert fald lov at gro. Hvis det skal af, så bliver det kun af sundhedsårsager.

Jonas Flodager Rasmussen optrådte lørdag aften i Portugal, hvor det blev til en niendeplads. Foto: Francisco Leong - Ritzau Scanpix

Stor opbakning i Langå

Dennis Pind Drejdal var sammen med andre borgere i Langå med til at arrangere en stor Eurovision-fest lørdag aften, hvor hele byen sammen kunne heppe på den lokale helt.

Og selvom det ikke blev til en østjysk sejr, så var der god stemning hele aftenen.

- Stemningen var høj. Der var ikke noget, der kunne ødelægge det. Det var helt over gevind, lyder det fra Dennis Pind Drejdal.

Opbakningen fra Jonas Flodager Rasmussens hjemby fejlede absolut intet. Faktisk dukkede der en hel del flere personer op, end arrangørerne havde forventet.

- Der var cirka 350 deltagere, og det var vel omkring 150 flere, end vi havde forventet, siger Dennis Pind Drejdal.

01:38

VIDEO: Før lørdagens Grand Prix var TV2 ØSTJYLLAND både med i Lissabon og  til forberedelserne i Langå

Luk video

Niendeplads til østjysk viking

Det var lidt af en rutsjebanetur, som de fremmødte i Langå var vidne til lørdag aften, da pointene blev del ud i Portugal.

For mens de europæiske juryer sendte det danske Grand Prix-håb helt ned på en 20. plads ud af 26 sange, så gik det anderledes godt, da seernes stemmer var blevet talt op. 

Læs også 'Vikingen fra Langå' efter Eurovision-finale: - Vi tog en chance

Jonas Flodager Rasmussen var nemlig aldeles populær blandt de europæiske fans, og således strøg han 11 pladser op, da seernes stemmer blev fordelt. Dermed endte den østjyske viking på en niendeplads ved årets Eurovision i Portugal.

Vinderen blev Israels Netta, der optrådte med sangen ”Toy”.

BLÅ BOG: JONAS FLODAGER RASMUSSEN

Navn: Jonas Flodager Rasmussen

Alder: 33 år

Fødested: Viborg

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Cand.mag. i musikvidenskab og dramaturgi

Karriere: Underviser på Scenekunstskolen ved Kulturskolen Viborg og ved Aarhus Teater Læring. Ved siden af er han frontfigur i bandet Hair Metal Heröes, der optræder med rockhits fra 1980'erne

Civilstand: Gift med Mia Flodager og far til døtrene Aia og Selma.

Bopæl: Langå

Jonas Flodager Rasmussen debuterede i melodigrandprixet under efternavnet Rasmussen

Nummeret "Higher Ground" er skrevet og komponeret af de to svenske sangskrivere Niclas Arn og Karl Eurén, som begge har haft flere sange med i det svenske melodigrandprix, Melodifestivalen, gennem årene

Kilder: DR, TV2 ØSTJYLLAND, Randers Amtsavis