Ingen boykot af landsholdet

BSV vil ikke blokere sine spillere

Bjerringbro-Silkeborg og KIF Kolding København har ingen intentioner om at hindre deres bedste spillere i at optræde for landsholdet.

De to danske topklubber agter derfor ikke at følge Flensburg-Handewitts eksempel. Den nordtyske klub har i en kontraktforhandling med Michael V. Knudsen krævet, at stregspilleren melder afbud til VM i januar.

- Landsholdet er det vigtigste brand. Det er klart, at vi gerne vil have så mange spillere på landsholdets som muligt, siger KIF-direktør Jens Boesen.

- Det er op til spillerne selv, om de vil spille på landsholdet. Jeg har ikke sagt til nogen af dem, at de ikke må spille på landsholdet.

BSV-direktør: Færre slutrunder

Bjerringbro-Silkeborgs direktør Frank Lajer er på samme linje, selv om han gerne ser, at der bliver skåret i antallet af slutrunder.

- Man skal kigge på antallet af slutrunder, men vejen frem er ikke en boykot af landsholdene, siger Frank Lajer.

BSV-direktøren har selv været i tvivl om én af hans spillere ville kunne holde fysisk til en slutrunde med landsholdet. Efter en dialog mellem BSV og spilleren endte det dog med, at spilleren meldte sig klar til slutrunden.

- Der er generelt for mange kampe, og i et år med OL er der ekstra mange kampe. Men vi er glade for at have landsholdsspillere.

- Vi har også et godt samarbejde med Ulrik Wilbek, og vi har en god dialog omkring i hvilket omfang, de skal deltage, siger Frank Lajer, som foreløbig har accepteret, at hans spillere kan komme hjem med knubs.

- Vi har ikke haft en slutrunde uden at få en spiller skadet hjem. Men vi er også glade for at få profileret vores spillere. Jeg tror, at alle klubber har det lidt tvetydigt med landsholdet.