Ingen bød højt nok på Mercedes med nazi-fortid

En Mercedes, der tidligere har tilhørt en top-nazist, var i dag på auktion

02:02

En gammel Mercedes var i dag på auktion i Randers, forhåndsbuddene løb op i 1,8 millioner kroner, det virker måske som meget, hvis man tænker, at det jo bare er en gammel bil.

- Det er det også for mig, og så er der to ekstra i forskærmene. Det er jo bare et transportmiddel, men det er et af de store af slagsen, og en af de sjældne, siger Lauritz Lauritzen, der ejer bilen.

SE OGSÅ: Wruuum! Thorkild Thyrring gav den gas med ældre på plejehjem

Men bilen har en særlig historie. En historie som Lauritz Lauritzen ikke kendte til, da han i sin tid købte den gamle Mercedes.

- Jeg vidste det ikke dengang, og det var i 1991, da jeg begyndte at køre i den, at Danmarks Radio gjorde mig opmærksom på ligheden med Heydrichs bil, siger Lauritz Lauritzen

Bilen har nemlig tilhørt top-nazisten Reinhard Heydrich. Lauritz Lauritzen har selv renoveret bilen, som han nu har et helt særligt forhold til.

SE OGSÅ: Noget for dig? Simon Spies' Mercedes på auktion

- Det er mit lille barn her, jeg har passet og plejet den siden 1985, og det har været en kæmpe oplevelse. Jeg har aldrig lært så meget, som jeg har af den, siger Lauritz Lauritzen

Budrunden startede på 4 millioner, men for så høj en pris, var der ikke mange, der kunne være med, og højeste bud på dagen blev 2,4 millioner, og det var altså ikke nok til, at bilen blev solgt denne søndag i Randers.