Ingen Blå Flag i Silkeborg

Kommune har fravalgt flagene

01:48

1 af 2

I Silkeborg Kommune er der ingen Blå Flag ved badestrandene.

De fleste kender nok de Blå Flag fra besøgene ved stranden om sommeren, og mange forbinder dem sikker med tryghed og rent vand, når vores halvnøgne kroppe skal dyppes.

De Blå Flag er et internationalt miljømærkningsordning, som sikrer gode oplevelser ved strand og havn.

Men i Silkeborg Kommune har man fravalgt disse ved søerne, hvor mange østjyder ynder at tage en dukkert.

- Silkeborg er kendt for vores fantastiske vand, og vi holder selv øje med det, og vi er helt på det rene med, at vi har landets bedste vandkvalitet, siger Gitte Willumsen (V), der er formand for Kulturudvalget i Silkeborg Kommune.

Hun fortæller, at man selv tester vandet mange gange i løbet af året.

Og i Silkeborg Kommune frygter de ikke, at de manglende Blå Flag er med til at holde turisterne fra at besøge områdets mange søer.

- Den her skræmmeværdi med ikke at have et Blåt Flag den hopper jeg ikke på, siger Liselotte Nis-Hanssen, der er turistchef i Silkeborg Kommune.

Se: Er du bikiniklar?

Men sådan har man det ikke i Skanderborg Kommune, hvor der flere steder blafrer Blå Flag ved strandene.

- Det giver et signal om, at vi drager omsorg, siger Marianne Purup, der er turistchef i Skanderborg Kommune.

Men de Blå Flag er ikke gratis. Et enkelt af slagsen løber op i cirka 30.000 kroner. Det er ikke kun vandkvaliteten, der skal være i orden, hvis man skal godkendes til at få et sådan flag. Også faciliteterne og aktiviteterne i området skal være i orden.

- Hvis det kan skabe nogle gode oplevelser omkring vores strande, så synes jeg, at det er rigtig godt, siger Claus Leick, der er formand for Miljø- og Planudvalget i Skanderborg Kommune.

I Silkeborg vil man heller ikke afvise, at man på et tidspunkt vil finde pengene, så der også her kommer Blå Flag i flagstængerne ved Kommunens mange søer.

- Det er hele tiden med i vores budgetovervejelser, hvordan vi skal profilere vores kommune, og derfor kan det godt være, at de Blå Flag kommer i spil på et tidspunkt. Det er ikke noget, vi kan afvise, siger Gitte Willumsen.

Du kan se mere om de Blå Flag i indslaget over artiklen.