Infotavler skal få trafikken til at glide bedre i Randers

Randers Kommune vil udnytte kapaciteten på vejene bedre og investerer derfor i et par nye tiltag

Arkivfoto. Her er det en infotavle på Randersvej i Aarhus.

Byrådet i Randers har besluttet at investere i infotavler, der skal medvirke til, at trafikken kan komme til at glide bedre.

Det blev besluttet på byrådsmødet mandag aften, oplyser Randers Kommune.

Infotavlerne skal placeres på udvalgte indfaldsveje og skal give trafikanterne info om aktuelle rejsetider og eventuelle kødannelser i byen. Lignende infotavler vil også blive stillet op ved udkørslen fra fragtmandscentralen. Her er håbet, at den tunge trafik kan blive ledt uden om aktuelle trængselsproblemer.

Læs også Tirsdag begynder udvidelsen af den østjyske motorvej

Derudover vil kommunen give borgerne mulighed for at følge med i den aktuelle trafiksituation i det centrale Randers online. På den måde håber kommunen, at det kan give randrusianerne bedre mulighed for at planlægge deres tur gennem byen og undgå de værste køer.

På byrådsmødet mandag blev det også vedtaget, at rundkørslen i krydset ved Rådmands Boulevard og Hobrovej skal laves om. Ifølge kommunen er der sket en del uheld ved rundkørselsen, der ligger tæt på skolerne Randers Realskole og Hobrovejens Skole, men det håber kommunen nu at kunne lave om på ved at forsøge at gøre rundkørslen bedre for cyklister. Derfor skal afkørslen til GL. Hobrovej lukkes af, ligesom hastigheden skal ned.

Der er afsat tre millioner kroner til de samlede trafiktiltag. Penge, der kommer fra den pulje, som byrådet i forvejen har afsat til diverse vejprojekter.

Rundkørslen ved Rådmands Boulevard og Hobrovej skal nu laves om.