Indvier verdensnyhed

Første hus for ældre med autisme

På næste mandag, d. 13. oktober, indvier Prinsesse Marie Seniorhuset i Hinnerup, som er et specialmiljø til ældre med autisme:

- Det er det første sted i verden, hvor man simpelthen skræddersyer et byggeri til ældre med autisme. Jeg glæder mig helt vildt - vi har tænkt på det i fem år nu, så det bliver bare så spændende, siger Lars Aarup Jensen, der er områdeleder for Specialområde Autisme, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Byggeriet består af fire boliger, som er en del af et udviklingsprojekt, der skal indsamle viden og erfaring om, hvad man kan gøre for ældre med autisme.

- Når de bliver ældre, trækker de sig mere og mere ud af fællesskabet. Derfor har vi blandt andet lavet nogle "bufferzoner", som ligger imellem den enkelte ældres bolig og fællesarealerne. De fungerer som en form for ingenmandsland, hvor man kan sidde og se på livet og fællesskabet, uden at være en del af det, indtil man er klar til det, forklarer Lars Aarup Jensen.

Prinsesse Marie indvier boligerne i sin egenskab af at være protektor for Landsforeningen Autisme, der har været med til at udforme byggeriet sammen med Realdania og Socialstyrelsen.