Indvier solcelleanlæg

Træskibshavn lever nu op til CO2-målsætning

Træskibsforeningen i Aarhus fejrer på søndag, at det efter en lang vinters hård og sej kamp er lykkes at blive CO2-neutral. Dermed lever træskibsforeningen allerede nu op til Aarhus Kommunes målsætning om, at byen skal være CO2-neutral i 2030.

Fejringen sker med markedsdage både lørdag og søndag på Træskibshavnen. Kulminationen på festlighederne sker søndag klokken 11, når Aarhus borgmester, Jacob Bundsgaard, indvier foreningens nye solcelleanlæg.

- Det er dejligt at se, at man også i foreningslivet tager CO2-problematikken alvorligt og gør noget for miljøet. Det er netop, hvad vi i Aarhus Kommune ønsker at være kendte for, og derfor er jeg glad for, at man allerede nu tænker langsigtet i forhold til byens ønske om at være CO2-neutral, siger Jacob Bundsgaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Træskibsforeningen blev tilbage i december måned tildelt 328.000 kroner fra Bygge- og anlægsfonden. Det beløb er brugt på at rejse et solfangeanlæg på 20 kW på værkstedsbygningerne og til at efterisolere klubhuset.

Plads til mangfoldighed

Træskibshavnen ligger med udsigt til Lighthouse og Isbjerget, som langsomt rejser sig på den gamle nordhavn. Som nærmeste naboer til Træskibsforeningen ligger Langelinjeparken med udsigt over bugten. Og netop udsigten falder enkelte af naboerne for brystet, når talen falder på havnen. Der har nemlig bl.a. været klager over, at Træskibsforeningen ikke bruger ensfarvede presenninger, når medlemmerne dækker deres skibe til.

- Om presenningerne er røde eller blå eller gule eller grønne er foreningsmedlemmernes eget valg. Aarhus står for mangfoldighed, og det vil vi gerne slå fast, og det synes jeg, vi gør på smukkeste vis ved at lade et stykke kystkultur som Træskibshavnen leve blandt alle de nye smukke bygninger, der skyder op i området, og det er vi glade for, siger Jacob Bundsgaard.

Det er søndag klokken 11, at borgmesteren indvier Træskibsforeningens nye solcelleanlæg. Du kan læse mere om Træskibsforeningen og arrangementet her.