Industrien skal være attraktiv

Skal motivere unge og hjælpe virksomheder

Allan Lauersen er direktør og indehaver af virksomheden AL-Vac. De laver sugesystemer til at løfte tunge ting med.

Det skal være attraktivt at drive virksomhed i Region Midtjylland, og ikke mindst sikre fremtiden ved at få de unge til at vælge en erhvervsudannelse.

Med 15 millioner kroner i ryggen vil det midtjyske Vækstforum nu igangsætte en række initiativer, der skal sætte skub i produktionsvirksomhederne.

Virksomhederne skal have nemmere adgang til sparring om forretningsmodeller og strategier, udvikle de bedste inkubatormiljøer og løfte industriens image.

Et bedre image skal få de unge til at vælge en erhvervsskole. Det skal blandt andet ske ved at en række rollemodeller fra forskellige erhvervsuddannelse skal på turné til de midtjyske folkeskoler for at motivere de unge.

- Vi skal have fortalt både de unge og deres forældre, at der er job- og karrieremuligheder i industrien, siger Bent Hansen (S), som er formand for Vækstforum Midtjylland, i en pressemeddelelse.

I Region Midtjylland beskæftiger produktionsvirksomhederne 15 procent af lønmodtagerne og står for 65 procent af eksporten. Sidste år fik regionen netto 2.200 flere industriar­bejdspladser.