Indsatsleder: Svært at sige noget om årsagen til brandene

To brande nær produktionsskolen Mimers Brønd syd for Randers giver stadig brandfolkene arbejde. Det kan ikke udelukkes, at de er påsatte

03:01

I nat kort før kl. 4 blev Beredskab og Sikkerhed kaldt ud til en brand i en stor ladebygning ved produktionsskolen Mimers Brønd på Brusgårdsvej lige syd for Randers. Søndag eftermiddag arbejder brandfolk stadig med denne brand og en anden lige i nærheden.

- Da vi har været her i tre kvarter, ser jeg et orange skær på en mark 500 m herfra, og det viser sig, at der er ild i nogle bigballer, fortæller indsatsleder Niels Henrik Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også To brande ved produktionsskole: Tre grise har mistet livet

Ifølge ham er det svært at sige noget om, hvordan de to brande så tæt på hinanden er opstået.

- Vi har indtil videre ikke set noget mistænkeligt, og vi lader det være op til politiet at undersøge brandårsagerne. Når en brand starter i en bygning, kan det skyldes mange ting eksempel elinstallationer, og så lynede det også i nat, lyder det fra indsatslederen.

Den største af brandene begyndte i en bygning tilhørende produktionsskolen Mimers Brønd, der ligger her syd for Randers. Foto: Google Maps

Søndag ved middagstid havde folkene på stedet begge brande under kontrol.

- I den store hal ved skolen er der tilbygninger i enderne, som vi forsøger at redde og begrænse flammerne fra. Vi har haft meget arbejde her, fordi hallen er fyldt med halm, og det giver visse udfordringer, forklarer Niels Henrik Nielsen.

Derfor er man da heller ikke færdig på stedet endnu. De kommende timer vil blive brugt på at få halmen ud af ladebygningen, så flammerne kan slukkes helt, og der vil ligeledes blive holde øje med branden i bigballerne, imens der efterslukkes. 

Du kan se hele interviewet med indsatslederen øverst i artiklen. Her fortæller han også om de værdier, der er gået tabt i den største af brandene.   

01:12

Local Eyes var til stede ved brandene i nat. Du kan se video derfra her. 

Luk video