Inddrager minister i torvestrid

Dansk Folkeparti vil have indenrigsministeren til at stoppe salg af Torvet

02:20

1 af 2

Salget af Torvet i Silkeborg skal kigges godt og grundigt efter sømmene.

Det er budskabet fra Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Silkeborg, som nu har fået partiets advokat til at sende et brev til indenrigsminister Karen Ellemann Jensen (V).

Se også: Flertal stemte for p-kælder

Et flertal i byrådet besluttede i januar at lade entreprnørfirmaet A. Enggaard opføre en parkeringskælder under Torvet.

33,4 millioner kroner af den samlede pris på 95 millioner bliver betalt Silkeborg Kommune, mens resten sørger A. Enggaard for. Firmaet får i samme ombæring det juridiske ejerskab af grunden midt i byen.

Byrådsmedlem Harry E. Madsen fra Dansk Folkeparti fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND, at han vil have Kommunaltilsynet til at gennemgå hele forløbet.

Snarligt salg

Overdragelsen af skødet til A. Enggaard foregår til august. For art sikre sig, at alt er gået rigtig til, skal ministeren nu gribe ind og udskyde denne overdragelse:

- Det er for at stoppe torveprojektet, indtil tilsynet har været inde over det, siger byrådsmedlem Harry E. Madsen.

- Der er et eller andet, der ikke passer, når vi ikke kan få at vide, hvor de (kommunen, red.) vil finde de 33,4 millioner kroner i negativ købesum til A. Enggaard

Se også: - P-kælder er tyveri

Ifølge Harry E. Madsen kan der være flere skjulte udgifter i forbindelse med salget, som han ønsker, at tilsynet får belyst.

På spørgsmålet om, hvorvidt at brevet til indenrigsministeren vil gøre en forskel, svarer han:

- For at være helt ærlig, tror jeg ikke, vi får så meget ud af det. Men så har vi gjort det, vi kunne, siger Harry E. Madsen.

Du kan se et interview med ham i øverst i artiklen, hvor han blandt andet fortæller om, hvilken betydning han tror, at p-kælderen vil få for Torvet.