Indbrudstyve har god smag

Tyve, der gik målrettet efter designmøbler, har været på spil i hele Østjylland. Blandt andet stjal de 100 stole fra Journalisthøjskolen i Århus.

Foto: Colourbox

Verner Panton, Arne Jacobsen og Georg Jensen. Møbler og lamper med de rigtige navne er i høj kurs hos østjyske indbrudstyve.

Fra torsdag til fredag slog tyvene til flere steder i landsdelen. Blandt andet hos Journalisthøjskolen i det nordlige Århus. Her er det endnu uvist, hvordan det lykkedes gerningsmændene at komme ind i skolens kantine og stjæle i alt 100 hvide Arne Jacobsen 7'er-stole. Skolen vil nu tjekke, om der er overvågningsbilleder af tyveriet.

Også en virksomhed i Viby havde besøg af tyve med god smag. Her knuste gerningsmanden eller -mændene en rude og slap afsted med tre Verner Panton-lamper.

I Ebeltoft brød tyve ind i et hus på Strandgårdsvej og stjal blandt andet seks PH-lamper og 12 7'er-stole.

Ikke langt derfra i Rønde slap gerningsmændene af sted med flere lamper af Georg Jensen, mens der i et hus i Mørke blev stjålet PH-lamper og en Georg Jensen-skål.

Til gengæld blev tyvene nok skuffede, efter de i et andet hus i Mørke stjal det, de troede, var en Arne Jacobsen "Ægget"-stol. Stolen er nemlig en kopi.