Indbringende firmabil-razzia

SKAT og Politiets indsats indbragte 500.000 kr.

SKAT og Politiet var lørdag på "firmabilkontrol" ved Ebeltoft. En indsats, der gav ca. 500.000 kr. i statskassen.

- Det er åbenbart ikke alle der ved, at der skal ske beskatning af fri bil, når man kører privat i en firmabil, udtaler specialkonsulent Jan Laursen.

Ud af de omkring 60 firmabiler, der blev standset, var der umiddelbart problemer i 5, mens 5 andre biler skal undersøges nærmere. 

En af bilerne var indregistreret som "autocamper", men den opfyldte ikke længere kravene til en autocamper. Det betyder, at registreringsafgiften skal ændres fra 60 % til 180 %. De resterende fire firmabiler var ude i privat ærinde uden at moms- og skattereglerne var overholdt. De kan se frem til en beskatning af fri bil og indbetaling af de fratrukne momsbeløb.

Flere aktioner i løbet af året
Den fælles aktion foregik i 4 timer på de to rastepladser ved Feldballe lige uden for Ebeltoft. Politiet spottede firmabiler på vej til og fra Ebeltoft og fik de udvalgte biler vinket ind på rastepladserne, hvorefter medarbejdere fra SKAT foretog interview af føreren, for at fastslå om forholdene var i orden.

Bilister i firmabiler og personbiler registreret som autocampere må forberede sig på, at der vil komme en del lignende aktioner i løbet af året over det meste af landet. 

- Så det er med at få forholdene bragt i orden inden, ellers kan blive en dyr køretur, slutter Jan Laursen.