Ind i bolden - og ned ad bakken

Beboere på Samsø vil anlægge en såkaldt zorb-bane, hvor vovehalse kan tage turen ned ad en bakke. Naboer protesterer.

Banen skal efter planen anlægges på en bakke i Sildeballe på den nordøstlige del af øen.

En zorb består af to bolde. I den inderste bold er der plads til en person, mens den yderste bold skal beskytte personen mod slag, mens bolden triller ned ad en bakke.

- Vi regner med at få boldene i slutningen af året. Og så er vi klar til at gå i gang næste år, siger en af initiativtagerne, Steen Brorsen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge Steen Brorsen kommer Kattegat-øens kommende turistattraktion til at hedde 'Samsø Downhill'. Han regner med, at 'Samsø Downhill' først og fremmest skal markedsføres via nettet.

Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for udsigten til gigant-bolde, der med høj fart triller ned ad bakken i Sildeballe.

Naboer har klaget over, at zorb-banen spolerer idyllen på grund af støj, og at den desuden ødelægger de æstetiske værdier. Naturklagenævnet har dog truffet afgørelse om, at det er i orden at etablere banen.

<i>Se video om zorbing fra YouTube:</i>

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/MPsiQw_F7Ks&hl=en&fs=1&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/MPsiQw_F7Ks&hl=en&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>