Imam: Det er rigtig farligt

Afviser at rekruttere unge til krig i Syrien

07:45

1 af 2

Moskéen på Grimhøjvej i Aarhus er i dag kommet i mediernes søgelys, efter det er kommet frem, at 22 unge med tilknytning til moskéen er rejst til Syrien for at kæmpe i borgerkrigen.

Se: Er base for Syrien-krigere

Hvad der helt nøjagtigt finder sted eller ikke finder sted bag moskéens mure, fortæller imam Abu Bilal fra moskéen på Grimhøjvej i dag sin version af.

Imamen har sammen flere andre imamer været i dialog med Østjyllands Politi omkring de mange unge, der drager til Syrien.

Abu Bilal afviser at have kendskab til, at der foregår rekruttering i den aarhusianske moské:

- Vi har aldrig, aldrig opfordret nogen. Vi kender ikke alle, som kommer og besøger moskéen. Vi kan aldrig have det fulde overblik, men vi kender nogen, som laver humanitært arbejde dernede, siger Abu Bilal til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Det er rigtig provokerende, det der sker i Syrien, og det er rigtig farligt dernede. Vi er bange for, at nogle af de unge går ned og bliver dræbt.

Se: Khader: De får hjælp

Imam Abu Bilal håber, at få adgang til navnene på de i alt 27 unge fra Aarhus, som er rejst til Syrien, hvoraf de 22 har haft sin gang i moskéen.

Selvom han ikke kender alle, der kommer i moskéen, har han sin teori omkring, hvorfor de unge tiltrækkes af krigen i Syrien. Han peger på de sociale medier som Facebook og Youtube, som værende kilder til inspiration for de unge:

- De sender nogle signaler til hele verden - ikke bare Danmark - så man skal passe på med, hvem man kommer i kontakt med, siger Abu Bilal til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se hele interviewet med imam Abu Bilal øverst i artiklen.