Ildsjæle får million-beløb til camps for familier ramt af kræft

Rasmus Thøger Christensen og Heidi Kirstine Støve fra Aarhus har fået 1,7 millioner fra Børnecancerfonden til at lave camps for familier ramt af kræft

Her ses holdet bag projektet. Fra venstre er det Ida Emilie Heede (projektmedarbejder), Sofie Braae (praktikant), Rasmus Thøger Christensen (daglig leder og grundlægger) og Heidi Kristine Støve (grundlægger). Foto: Presse

To aarhusianere har fået et millionbeløb af Børnecancerfonden til deres iværksættervirksomhed ExcaliCare Children’s Organisation, som laver gratis camps for familier, der er ramt af kræft.

På disse camps får familier et tiltrængt afbræk fra en hård hverdag. Kemoterapi og utallige undersøgelser er skiftet ud med klatring, kano-sejlads, drama og musikterapi. Det er kræftramte børn i alderen 12-17 år samt deres søskende, som aktiviteterne henvender sig til. Initiativet belønnes nu.

Læs også Langt flere kræftpatienter får behandling til tiden

- Det der virkelig kendetegner de her to unge mennesker, det er en stor lyst og passion for at hjælpe – både søskende, børn og familier - igennem de her rigtig svære forløb.  Og det vil vi selvfølgelig gerne bakke fuldt ud op om. Rasmus og Heidi er to mennesker, der brænder rigtig meget igennem og arbejder utrolig professionelt. Det er så dejligt at mærke, siger direktør i Børnecancerfonden, Marianne B. Nielsen, i en pressemeddelelse.

Derfor har fonden altså givet de to ildsjæle 1,7 millioner kroner – en af de største donationer, der er givet til et enkeltstående projekt.

Stifter har selv haft kræft

Der ligger en personlig historie bag de to aarhusianeres engagement på netop det her område. Rasmus Thøger Christensen er nemlig tidligere kræftpatient og har været frivillig på en irsk camp, som dem han nu selv arrangerer i Danmark.

Han deltog desuden selv på campen i Irland, da han som teenager lå syg med kræft.  

01:00

Under dette års Knæk Cancer uge lavede brandfolk i Randers en hel særlig gestus. Se den flotte video her. 

Luk video

- At have været med på lignende camps i udlandet - både som deltager og senere hen som frivillig – har været med til at give en unik indsigt og ikke mindst inspiration til det koncept, som vi selv arbejder ud fra i dag på vores camps i Danmark. Jeg er meget stolt over, at vi er kommet så langt og håber, at vi kan fortsætte den positive udvikling, som organisationen har haft indtil nu, siger Rasmus Thøger Christensen.

Udover at arrangere camps for børn ramt af kræft og deres søskende er planerne for 2018 at lave en familiecamp og et mentorprogram for de syge unge og deres søskende.