- Ikke flere undskyldninger

Jan Schouby om AGF inden Viborg-kamp

AGF ligger blot et point over nedrykningsstregen i Superligaen med fem spillerunder igen. Søndag er der direkte bundduel, når aarhusianerne møder Viborg på udebane.

I den sidste kamp venter topholdet AaB, men inden da gælder det de øvrige hold i bundstriden - OB, FC Vestsjælland og Sønderjyske - og det er en kæmpe fordel, mener chefredaktør på Aarhus Stiftstidende, Jan Schouby.

Han har fulgt klubben tæt i mange år, og han ser AGF som et bedre hold end Viborg, Sønderjyske og FC Vestsjælland.

- Det er jo direkte målbart nu. Kan de ikke redde livet med det slutprogram, bør de heller ikke være i Superligaen, for så er de ikke gode nok. Der er ikke flere undskyldninger.

- Kampen mod Viborg kan vise sig at blive altafgørende for AGF's overlevelse. Hvis AGF taber, tror jeg, at mange begynder at miste troen på projektet.

- Lige nu ser det ud som om, at der stadig er fuld opbakning og tro på overlevelse, siger Jan Schouby.

Jesper Fredberg overtog posten som cheftræner for nedrykningstruede AGF i februar, da Peter Sørensen blev fyret, og de efterfølgende dårlige resultater skal Jesper Fredberg ikke have skylden for, mener redaktøren.

- Det var godt nok også en syg patient, Jesper Fredberg overtog fra Peter Sørensen. Havde klubben haft José Mourinho (Chelsea-manager, red.) som træner, havde han også haft store problemer. Så ringe var holdet i sin forfatning dengang.

- Man kan se, at det arbejde, han laver på banen, går i den rigtige retning. Spørgsmålet er, om de fremskridt går hurtigt nok. Klubben var simpelthen for længe om at fyre Peter Sørensen, mener Jan Schouby.

Kampen mellem Viborg og AGF begynder søndag klokken 14.