Ikke flere kulturby-penge fra staten

Det slår kulturminister Marianne Jelved fast

01:51

1 af 2

Tirsdag blev det besluttet, at staten vil afsætte 145 millioner kroner til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Det er 55 millioner kroner mindre end de 200 millioner kroner, som man i Aarhus Kommune og de andre kommuner i projektet havde satset på at få.

- Det er fuldstændig fair, at Aarhus Kommune og alle kommunerne, der er med i kulturbyprojektet ønsker sig et specielt beløb - i det her tilfælde 200 millioner kroner. Det har jeg stor respekt for, og det kan jeg godt forstå. Men på den anden side, så er vi i en situation, hvor vi er nødt til at kigge lidt tættere på pengene, end vi har skullet gøre før, og derfor synes jeg, at vi skal være opmærksomme på, at vi trods alt leverer tre fjerdedele af det, som var ønsket, siger kulturminister Marianne Jelved (R).

Meldingerne fra det østjyske har i løbet at tirsdag lydt, at man var glade for de 145 millioner kroner, men at man håber på, at man på sigt kan få flere penge.

Men man skal ikke regne med, at regeringen sender flere penge til Aarhus.

- Ikke fra staten. Det er alle de hænder, det er alt det fællesskab, det er alle de initiativer, der bliver taget rundt omkring på mange forskellige måder, som løfter kulturby. Og her er givet en håndsrækning, der er betydelig, og jeg er glad for, at det lykkedes for os at få 145 millioner kroner til Aarhus, siger Marianne Jelved.

Du kan se mere om sagen i indslaget over artiklen.