Ikke flere køer end normalt: Forventer rolig vinterferietrafik

Der kan være lidt ekstra trafik på motorvej E45, men ikke meget mere end på en normal fredag, lyder prognosen

Fredag er store udrejsedag for mange danskere, som skal af sted på vinterferie - enten i Danmark eller i udlandet. 

Ferier plejer traditionelt set at være lig med meget trafik på vejene. I år har Vejdirektoratet dog nedjusteret forventningerne til antallet af biler på blandt andet den østjyske motorvej E45, fortæller vagthavende Khuram Shahzad til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det skyldes blandt andet, at vinterferien er fordelt over to uger, uge syv og uge 8:

- Nogen skal af sted i dag og andre skal først i næste uge, så man vil ikke kunne mærke meget mere trafik end normalt, siger Khuram Shahzad. 

Læs også Spejlglatte veje: Snerydder endte i grøften

Det er omkring motorvejssammenfletningen ved Aarhus Syd og længere syd på ved Skanderborg, at der kan være trængsel. Det er der ifølge Vejdirektoratet ikke noget nyt i, så trafikken i dag vil højest sandsynligt opleves ligesom enhver anden travl fredag. 

- Der vil være risiko for lidt tættere trafik, siger vagthavende Khuram Shahzad. 

Efter udrejse fredag og weekenden er forventningen derimod, at der vil være mere stille end normalt på motorvejen, fordi mange af de folk, som normalt pendler frem og tilbage til skole og arbejde, er på ferie.

Læs også Flere uheld i nat: Falck opfordrer bilister til at køre pænt

En anden faktor, der har indflydelse på, hvor let trafikken kommer til at køre, er vejret. Hvis der fortsat kommer sne, og det lægger sig på vejene, kan det også være med til at forlænge rejsetiden, lyder meldingen.

Det er hovedsageligt motorvej E45 omkring Aarhus, længere syd på ved Trekantområdet og ved grænsen, hvor der er kontrol, at der kan opstå trængsel. 

Du kan holde dig opdateret omkring vejsituationen på Vejdirektoratets hjemmeside ved at klikke her