Ikke ét ord om Aarhus...

Kulturhovedstad indgår ikke i regeringens turistplaner

02:01

1 af 2

Østjylland indgår ikke i regeringens planer for, hvordan der skal trækkes turister til landet.

Regeringens nye turistplan fortæller nøje, hvordan Melodi Grand Prix i København senere i år er et internationalt event, der skal sætte Danmark på verdenskortet.

Derimod er Aarhus som europæisk kulturhovedstad i 2017 ikke nævnt med ét ord, hvilket vækker forargelse blandt flere lokale politikere.

- 2017 er en historisk satsning for hele Danmark. Jeg har det ikke godt med, at det ikke er nævnt. Jeg går ud fra, at det må være en forglemmelse, siger den radikale rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih-Azad Ahmad til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: 10.000 kroner for din idé

I regeringens nye turistplan er København nævnt i alt 11 gange i forbindelse med kulturarrangementer. Aarhus må nøjes med en enkelt omtale i forbindelse med Food Festivalen.

Foruden Rabih-Azad Ahmad undrer også kulturredaktør på Århus Stiftstidende Peter Nørskov sig over Danmarks næststørste bys næsten totale fravær i regeringens udspil.

- Et eller andet sted er det enten en meget bevidst strategi, at man vil implementere det senere, eller også er det et udtryk for, at man simpelthen ikke har bemærket, at Aarhus skal være europæisk kulturhovedstad i 2017. Hvis det sidste er tilfældet, så er det intet mindre end en katastrofe.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.