Ikea satser milliard i Danmark

Den svenske møbelgigant har planer om at åbne flere varehuse i Danmark. Et af dem skal ligge i Århus

Ikea i Danmark har fuldt blus på investeringerne i nye butikker og ombygninger af de eksisterende varehuse, skriver dagbladet Børsen.

Årsregnskabet fra den svenske møbelkæmpe afslører således, at Ikea på bare to år har satset mindst 800 millioner kroner i sin danske forretning, og flere investeringer er på vej.

Et nyt varehus i Århus er på tegnebrættet, ligesom det overvejes at åbne en tredje butik i hovedstadsområdet.

- Vi fortsætter med investeringerne, men i lidt mindre omfang i indeværende år, siger administrerende direktør Håkan Svedman, Ikea Danmark.

Han peger på, at Ikea det seneste år har åbnet to nye butikker i Odense og Aalborg, bygget om i Gentofte og nu er i gang med en omfattende udbygning af varehuset i Taastrup.

- Det er en større investering end nogensinde i Danmark, men vi tror på, at vi får et godt afkast ud af det, siger Håkan Svedman.

Han oplyser, at Ikea for øjeblikket er i gang med at planlægge opførelsen af endnu et varehus i Århus, men det er stadig uvist, hvornår det bliver bygget.

Ikea har nu fem varehuse i Danmark, og direktøren tror på, at der er plads til flere.

- Det mener vi, der er, men først vil vi følge udviklingen i de to varehuse, vi har åbnet for nylig. Derudover kigger vi på et tredje varehus i Københavns-området. Det vil være vældig interessant, hvis vi får den mulighed, siger Håkan Svedman.

Årsregnskabet 2009/10 for Ikea i Danmark viser en rekordomsætning på knap 2,9 milliarder kroner, svarende til en vækst på 17 procent fra det foregående regnskabsår, mens driftsindtjeningen er vokset med 17 procent til 745 millioner kroner.

Det er ifølge Ikea det bedste årsregnskab til dato, men samtidig har koncernens danske selskab øget gælden betragteligt, blandt andet ved at optage lån for over 800 millioner kroner de seneste to regnskabsår.