Ikast-firma jubler over motorvej: Kan tiltrække østjyder

Ny Silkeborgmotorvej gør det nemmere at bo i Østjylland og arbejde i fx Herning-området

01:42

Det er ikke kun det lokale silkeborgensiske erhvervsliv, der glæder sig over søndagens indvielse af Silkeborgmotorvejen.

Længere vestpå er der udsigt til, at det i fremtiden bliver nemmere for virksomhederne at tiltrække arbejdskraft fra blandt andet Aarhus-området.

Hidtil har pendlere på tværs af Jylland måttet finde sig i at spilde en del tid i kø på blandt andet Ringvejen i Silkeborg. Med indvielsen af Silkeborgmotorvejen kan trafikanterne i stedet køre igennem byen med 110 km/t uden at skulle standse i en perlerække af lyskryds. 

Læs også VIDEO: Her klipper kronprins Frederik snoren til ny motorvej

Indvielsen af Silkeborgmotorvejen bliver blandt andet hilst velkommen af Ikast-virksomheden Niebuhr Gears.

- Vi får lettere ved at tiltrække arbejdskraft, som bor lidt længere østpå. Der har været en naturlig grænse ude omkring Hørbylunde Bakker (ved Silkeborg, red.), når vi skal tiltrække arbejdskraft i det midtjyske. Den grænse bliver udvisket nu, siger direktør i Niebuhr Gears Rasmus Niebuhr til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Også Akademikernes A-kasse glæder sig over, at der nu er motorvej hele vejen fra Aarhus til Herning. Indvielsen af det sidste stykke igennem Silkeborg betyder, at østjyske akademikere i højere grad kan orientere sig mod vest, når de læser jobannoncer. 

Læs også Regionsformand vil have endnu mere østjysk motorvej

- Vores medlemmer får helt andre muligheder for at søge jobs og komme hurtigere frem til deres drømmejob, siger key account manager i Akademikernes A-kasse Mark Baumgarten.

I tv-indslaget øverst i artiklen kan du møde Karin Sletskov Henriksen fra Grundfør ved Hinnerup. Hun er en af de jobsøgende østjyder, der nu i højere grad vil begynde at søge arbejde i Midt- og Vestjylland.