IC4-bøvlet fortsætter: Færre østjyske tog de næste to uger

Arbejdet med at undersøge IC4-togene for fejl trækker ud. Det betyder færre tog på strækningen Aarhus-Fredericia

Foto: Claus Fisker - Scanpix

De østjyske togpassagerer, der har været ramt af IC4-togenes fravær de seneste dage, må væbne sig med yderligere tålmodighed.

DSB oplyser, at man bliver nødt til at fortsætte med at aflyse og ændre afgange frem til den 26. marts. Det skyldes, at samtlige IC4-tog skal gennemgås for en mulig teknisk fejl, som har ramt enkelte togsæt den seneste tid.

Konkret betyder det, at hverdagsforbindelserne i myldretiden mellem Aarhus og Fredericia er aflyst.

Arbejdet kan trække ud, så den uregelmæssige drift kan fortsætte efter den 26. marts.

- Vi vil gerne give vores kunder en tidshorisont for, hvor længe det her står på. Og foreløbig må man regne med, at det varer de kommende 14 dage, siger trafikinformationschef Tony Bispeskov fra DSB og uddyber: 

- Men det er vigtigt for os, at vi får arbejdet grundigt med det, så vi sikrer, at vi sætter IC4-tog ud, som fungerer fuldstændig, som de skal. Derfor vil der i hvert fald gå to uger med det arbejde, siger han. 

Læs også Efter IC4-problemer: Færre tog på skinner i Østjylland

Det var en hydraulikpumpe, der rev sig løs på et IC4-tog tirsdag, der fik DSB til at tage alle IC4-togsættene ud af drift.

Samme fejl opstod i et lignende togsæt to uger forinden.

- Det må selvfølgelig ikke ske, og derfor skal vi have det undersøgt nærmere, ligesom vi skal finde ud af, hvilke afhjælpende foranstaltninger, der skal til for at få IC4-togene ud at køre igen, siger Tony Bispeskov.

DSB besluttede for nylig at tage de fejlbehæftede IC4-tog helt ud af produktionen i 2024.