I dag falder dommen over betjent tiltalt for sexsnak

Retten i Randers skal i dag tage stilling til, om en køresagkyndig har krænket køreelever verbalt i perioden 2013-2016

TV 2 | ØSTJYLLAND liveblogger fra retssagen - klik her. 

En 59-årig betjent, der agerede som køresagkyndig ved køreprøver i Randers, er anklaget for at have krænket op mod 15 kvindelige elever verbalt. Han skulle ifølge anklagerne have talt nedsættende og grænseoverskridende til dem under prøverne. I dag får han sin dom i sagen.

Det er primært kvindernes udseende, betjenten er tiltalt for at have kommenteret på med mere eller mindre seksuelle undertoner. 

I et tilfælde er han tiltalt for at krænke en af kvindernes blufærdighed ved at sige, at hun så fræk ud i sine støvler, og "vi kan køre et sted hen, som jeg kender, og så kan jeg lade dig bestå uden at køre, hvis du gør noget for mig".

Læs også Betjent tiltalt for sexsnak: Dine patter sidder helt rigtigt

Til en anden køretime i september 2015 skal han blandt andet have sagt: "Dine patter sidder helt rigtigt", og "næste gang skal du tage stramme bukser på. Jeg er sikker på, at du har en god røv". Til samme køreprøve sagde han angiveligt: "Tænk sig at få penge for at sidde og kigge på dejlige damer."

Sagen kom frem i december sidste år, og siden har flere af de krænkede piger meldt sig på banen med deres oplevelser. Flere af dem har allerede vidnet i sagen under de første retsmøder i begyndelsen af marts. 

En af dem er Emilie Ramlau-Hansen, som også har givet sit syn på sagen i et indslag i TV 2 | ØSTJYLLAND. Hun følte sig ligeledes krænket over, at mange på de sociale medier ikke har taget hende og de andre pigers oplevelser seriøst.

02:35

Se hele Emilie Ramlau-Hansens historie her. 

Luk video

- Jeg sad med følelsen af at blive krænket om igen. Det var meget grænseoverskridende at læse – det gør ondt. Jeg blev lidt paf og forstår ikke, hvorfor folk ikke kan vise lidt sympati, sagde Emilie Ramlau-Hansen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Selve prøven var også meget grænseoverskridende for Emilie Ramlau-Hansen.

- Jeg følte mig beskidt og ulækker og rigtig forulempet i den situation, har hun tidligere fortalt. 

Den 59-årige betjent nægter sig skyldig i anklagerne, og han får opbakning fra en lang række kørelærere i Randers, der har lavet en støtteerklæring til hans forsvar.

Læs også Kørelærer-formand bakker op om betjent tiltalt for sexsnak

Under de foreløbige retsmøder har mange af de angiveligt forulempede kvinder kommet med deres syn på sagen og oplevelser i bilerne.

 I dag er det så de sidste to vidner, der skal i vidneskranken, inden forsvarer og anklager kommer med deres sidste ord under proceduren.

Det ventes, at der torsdag eftermiddag afsiges dom.

TV 2 | ØSTJYLLAND liveblogger fra retssalen. Følg med her på siden senere i dag.