I dag begynder sagen: Betjent på anklagebænken for sexsnak

Retten i Randers har mandag taget hul på sag, hvor en betjent er mistænkt for at have krænket 15 kvinder verbalt. Der ventes dom onsdag

Foto: Jens Gram - Scanpix

Retten i Randers har mandag taget hul på en sag, hvor en betjent er tiltalt for at være gået langt over stregen som køresagkyndig i Randers.

Betjenten er anklaget for at komme med krænkende bemærkninger til 15 kvinder, blandt andet om deres udseende, mellem december 2013 og september 2015. Manden nægter sig skyldig.

I et tilfælde er han tiltalt for at krænke en af kvindernes blufærdighed ved at sige, at hun så fræk ud i sine støvler, og "vi kan køre et sted hen, som jeg kender, og så kan jeg lade dig bestå uden at køre, hvis du gør noget for mig". 

Læs også Emilie følte sig krænket til køreprøve: Nu sker det igen

Til en anden køretime i september 2015 skal han blandt andet have sagt: "Dine patter sidder helt rigtigt", og "næste gang skal du tage stramme bukser på. Jeg er sikker på, at du har en god røv". 

Til samme køreprøve sagde han angiveligt: "Tænk sig at få penge for at sidde og kigge på dejlige damer."

For lækker til at dumpe

Til en køreprøve i december 2013 er han anklaget for at have sagt til kvinden, at hun nok skulle bestå, fordi hun var for lækker til at dumpe.

Læs også Betjent tiltalt for sexsnak: Dine patter sidder helt rigtigt

"Jeg skal ha' dit nummer, så din nederdel kan ryge til siden senere", sagde han ifølge anklageskriftet.

Ved flere lejligheder har han ifølge anklageskriftet sagt, at de skulle dreje til venstre mange gange under prøven, for så kunne han kigge på dem i spejlet eller på deres lår, uden at de lagde mærke til det.

Næste gang skal du tage stramme bukser på. Jeg er sikker på, at du har en god røv.

Køresagkyndig, ifølge anklageskriftet

Til en prøve i september 2013 talte den køresagkyndige ifølge anklagen om, at han fik mange tilbud om sex fra piger, han havde til køreprøve, og at han havde fortrudt, at han ikke havde taget imod nogle af tilbuddene.

Tiltalen mod betjenten har betydet, at han har været suspenderet siden maj sidste år. Hos Østjyllands Politi ser man med stor alvor på sagen. 

- Vi tager den her type sager meget alvorligt, for det er vigtigt, at vi behandler borgerne ordentligt og professionelt. Sagen har været efterforsket af Den Uafhængige Politiklagemyndighed, Statsadvokaten har rejst tiltale, og vi har suspendet den pågældende medarbejder. Nu afventer vi rettens afgørelse, sagde chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen til TV 2 I ØSTJYLLAND i december sidste år.  

Der ventes at falde dom i sagen på onsdag.

02:35

VIDEO: Et af vidnerne mod den køresagkyndige er Emilie Ramlau-Hansen. Hun føler sig nu også krænket af de kommentarer, der er kommet på Facebook, efter at sagen kom frem. Se et tv-indslag fra december sidste år her.

Luk video