I chok over hunde-død

En kortslutning i en lygtepæl kostede hunden livet

01:02

1 af 2

En 76-årig kvinde fra Randers mistede i aftes sin firbenede ven, da den tissede op ad en lygtepæl i Randers.

Det var en kortslutning i lygtepælen, der kostede hunden livet under en luftetur. Lygtepælen viste sig nemlig at være strømførende og dermed livsfarlig. 

76-årige Esther Christensen fra Randers var dybt chokeret efter den voldsomme oplevelse:

- Lige som vi kom over fodgængerfeltet, så skriger den i vilden sky. Derefter går den i krampe, og kan ikke bevæge sig. Jeg kunne tydeligt se og mærke, at der var noget galt, fortæller Esther Christensen til TV2 | ØSTJYLLAND.

Tilkaldte politiet

Efter ulykken så en mand den ulykkelige kvinde bære sin hund væk og skyndte sig at tilkalde politiet.

- Det er trist, at en kvinde skal miste sin hund under så tragiske omstændigheder. Det gør ondt. Det ved enhver, der har et kæledyr, siger politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ulykken skete ved krydset mellem Hadsundvej og Glarbjergvej. En tekniker fra energiselskabet kunne konstatere en kraftig varmeudladning fra lysmasten, og at der var 110 volt på overfladen - 110 volt, der altså tog livet af den stærkt chokerede kvindes hund.

Randers Kommune siger, at kortslutningen i lygtepælen skyldes et helt usædvanligt sammentræf af uheldige omstændigheder og at byens øvrige lygtepæle ikke er farlige for dyr eller mennesker.