I aften kæmper SIF om en af klubbens største oplevelser

FC Fredericia kan for tredje gang blive den helt store favoritdræber, hvis de også formår at slå Silkeborg IF ud. Men vildskab skal skaffe SIF sejren

Simon Jakobsen (i rødt i midten) og holdkammeraterne kan i aften spille sig i den blot anden pokalfinale i Silkeborg IF's historie. Men inden da venter et hold, der allerede har ekspederet to Superliga-hold ud af turneringen. Foto: Claus Fisker - Ritzau Scanpix

Bevares, Silkeborg IF har vundet pokalturneringen én gang før - med en 4-1-sejr over AB i 2001. Og ikke mindst danmarksmesterskabet i 1993/94, der må betegnes som værende den største bedrift i klubbens 101-årige historie.

Men ingen i den nuværende trup har af naturlige årsager været med ved nogen af de to begivenheder.

I aften har de rødklædte midtjyder chancen for at spille sig i klubbens anden finale i DBU Pokalen, når FC Fredericia lægger græs til semifinalen. 

03:04

VIDEO: Simon Jakobsen glæder sig over klubbens succes i pokalturneringen indtil videre. Og han håber, at de kan få det hele med.

Luk video

Og tanken at tilbringe Kristi Himmelfartsdag på Østerbro i København vil selvsagt være en oplevelse for livet.

- Det ville højst sandsynligt være en af de største oplevelser i mit liv. Og det er jo fantastisk, vi har spillet os frem til en mulighed for at spille os til sådan en oplevelse, siger forsvarsgeneral Simon Jakobsen.

Favoritdræberne venter

Forsvarskollega Jens Martin Gammelby er enig.

Det ville højst sandsynligt være en af de største oplevelser i mit liv. Og det er jo fantastisk, vi har spillet os frem til en mulighed for at spille os til sådan en oplevelse.

Simon Jakobsen

- Udover åbningen af det nye stadion vi havde mod AGF her, så er det her måske det største, jeg kan komme til i min karriere indtil videre. Så det er selvfølgelig den, man går efter, og det burde også give et eller andet ekstra i forhold til vildskab og sådan nogle ting. 

Men selvom backprofilen godt kan rangere en eventuel pokalfinale på listen over sit livs oplevelser, så kigger han altså ikke længere frem end til opgøret i aften. For her venter et hold, der både har slået Esbjerg, AGF, HB Køge og AaB ud på sin vej mod semifinalen.

02:02

VIDEO: Jens Martin Gammelby vil ikke tænke for meget på den gulerod, der venter, hvis østjyderne slår FC Fredericia, som han har meget stor respekt for.

Luk video

- Lige nu tænker jeg ikke på, at vi eventuelt står i Parken. Fredericia har altså både slået AaB og AGF ud, så vi skal bare koncentrere os om den kamp i morgen (i dag, red.) i stedet for at fokusere på alt, hvad der ligger bagefter. 

Vilje og vildskab

For at komme forbi det pokalstærke 1. divisions-mandskab, skal silkeborgenserne give los og gribe den enestående mulighed, der er på spil.

- Vi skal gå ud til den kamp med vilje og alt det vildskab, vi kan finde frem, for den skal selvfølgelig vindes. Det er vores chance, siger Jens Martin Gammelby.

Med blot én sejr i de sidste ni Superliga-kampe, håber Simon Jakobsen at holdet kan hente noget tiltræng succes, som også kan bruges i forbudt-for-børn-kampene, der venter mod Lyngby i starten af maj.

- Selvom det selvfølgelig først og fremmest er megafedt at kunne spille sig i finalen, så er det også noget, der kan være rigtigt vigtigt at tage med ind i den afgørende del af Superligaen.

Udeholdsafsnittet på Monjasa Park er i øvrigt udsolgt til aftenens kamp, hvor mere end 500 Silkeborg IF-fans tager turen sydpå. Kampen mellem FC Fredericia og Silkeborg IF fløjtes i gang i aften klokken 17.30.

De to holds managere, Peter og Jesper Sørensen, var tirsdag gæster i Fodbold med Horup. Se hele udsendelsen herunder.

58:21 Luk video