Hyldest til barndomsby

Skriver tekster om sin opvækst i Øster Tørslev

02:02

1 af 2

Jeg ser lys på himlen over Randers Fjord. Jeg bliver bange, løber ind og kalder på mor.

Sådan lyder første linje af sangen "Nordlys Over Randers Fjord", som sanger og sangskriver Rasmus Mørup Johansen har skrevet.

Sangen bliver snart udgivet på hans helt nye album. Et album, der er en hyldest til hans barndomsby Øster Tørslev.

I dag bor 36-årige Rasmus Mørup Johansen i Aarhus, men minderne fra den lille by nær Randers med bare 900 indbyggere har sat sine spor.

- De ni år her har gjort et rigtig stort indtryk. I virkeligheden har jeg det som om, at de ni år føles som 30 år. Som årene de flyver nu, føles ni år ikke, som de gjorde dengang. På det tidspunkt var man bedre til at stoppe op og nyde øjeblikket eller i hvert fald fordybe sig i øjeblikket. En evne, som man burde dyrke i højere grad, også som voksen, siger Rasmus Mørup Johansen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Rasmus Mørup Johansen boede i Øster Tørslev fra han var tre til 12 år. Han er sikker på, at teksterne om den lille by også vil vedkomme folk fra resten af Østjylland.

- Det er netop sindssygt lokalt at lave en plade om Øster Tørslev, men jeg er ret overbevist om, at de tangenter, jeg spiller på på pladen, er sådan almengyldige temaer som ensomhed, kærlighed, galskab og skæve fortællinger. Det er ting, som folk kan sætte sig ind i, siger Rasmus Mørup Johansen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hør Rasmus Mørup Sørensens sang "Nordlys Over Randers Fjord" i videoen øverst i artiklen.