- Hvorfor siger de det ikke?

Pårørende savner åbenhed fra Aarhus Kommune

01:54

1 af 2

Nu retter en pårørende til en tidligere indlagt på Thorsgården i Åbyhøj kraftig kritik mod Aarhus Kommune for at have fortiet, hvor slemt det stod til, da moderen var indlagt.

TV 2 | ØSTJYLLAND har tidligere fortalt om de kritisable forhold for nogle ældre i Aarhus kommune.

Solveigh Blushøj er datter til Grethe Blushøj, der er kræftsyg. Hun lå efter eget udsagn i mere end to timer, hvor hun forgæves forsøgte at få kontakt til personalet, da hun havde brug for hjælp til at komme på toilettet.

- Det var forfærdeligt. Det var det altså, siger Grethe Blushøj til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Solveigh Blushøj undrer sig over, at ingen fortalte hende om problemerne, da hendes mor flyttede ind på Thorsgården for snart to uger siden.

- Hvis de havde sagt "vi har ikke haft tid til at læse sin mors ting, gider I ikke bruge ti minutter på at fortælle os om hendes sygdomsforløb og hendes behov", så tror jeg, tingene havde været anderledes. Hvorfor putte sådan med det? Spørger Solveigh Blushøj, da TV 2 | ØSTJYLLAND taler med hende.

Problemerne på Thorsgårdens specialafdeling har kostet den daglige leder jobbet. Derudover har Arbejdstilsynet været på uanmeldt besøg. Tilsynets rapport forventes senere på ugen.

Se mere i indslaget øverst på siden.