Hvordan kan man nytænke erhvervslivet og fremtidige arbejdspladser?

Et panel bestående af tre gentænkningsagenter er på jagt efter steder i vores landsdel, hvor man formår at nytænke erhvervslivet og fremtidige arbejdspladser

26:57

Tre gentækningsagenter ser nærmere på tre forsøg på at gentænke erhvervslivet i vores landsdel: Fødevareklyngen Danish Food Cluster, Rethink Business i Skive Kommune og VIA University College i Herning.

I 2017 er Aarhus og regionen europæisk kulturhovedstad under overskriften Rethink - eller på dansk Gentænk. Derfor ser tre gentænkningsagenter nærmere på tre forsøg på at gentænke erhvervslivet i vores landsdel.

Panelet, der består af historiker Søren Bitsch Christensen, højskoleforstander Else Mathiassen og kulturiværksætter Adrian Fey, ser nærmere på fødevareklyngen Danish Food Cluster i Aarhus, hvor store og små virksomheder, institutter og myndigheder lærer af hinanden. Sammenslutningen gør det bl.a. muligt for mindre fødevareproducenter at præsentere innovativ mad og drikke i Bilka.

Frem for, at det bare er en lukket, eksklusiv erhvervsklub for de store, som kan blive endnu større, så hiver man faktisk morgendagens idéer og morgendagens iværksættere ind og tager dem lige så seriøst.

Adrian Fey, medstifter af Culture Works

- Jeg synes, det var sjovt at se nogle eksempler på små virksomheder, som tilsyneladende fungerer rigtig godt indeni den her gruppe, som også består af nogle meget store internationale spillere, siger stadsarkivar Søren Bitsch Christensen, hvortil medstifter af Culture Works, Adrian Fey, tilføjer:

- Og det er måske der, nytænkningen sidder - altså gentænkningen. Frem for, at det bare er en lukket, eksklusiv erhvervsklub for de store, som kan blive endnu større, så hiver man faktisk morgendagens idéer og morgendagens iværksættere ind og tager dem lige så seriøst.

Gentænkningsagenterne tager også en tur til Skive Kommune, hvor man satser stort på genanvendelse og gentænkning af naturlige ressourcer i projektet Rethink Business. Og så besøger de Herning og VIA University College, hvor man er fremme i skoene i forhold til taktil design.

Hør hvad de tre gentænkningsagenter mener om de tre forsøg på at gentænke erhvervslivet i programmet Mission Gentænk i videoen øverst i artiklen.