Hvor skal asyl-centrene være?

Landsby holder vejret inden afgørelse

00:54

1 af 2

Rimsø, Voldby og Georgsminde. Det er de byer, som lige nu er spil, når det kommer til at etablere midlertidige asylcentre i Norddjurs Kommune.

Senere i dag forventer Norddjurs Kommune at få en tilbagemelding fra Udlændingestyrelsen, hvor styrelsen vil pege på de steder, som de finder egnede.

I den lille by Georgsminde ved Nimtofte følger de 25 indbyggere udviklingen nøje. Her er oplægget, at omkring 25-27 unge asylansøgere skal flytte ind.

Det er denne fordobling af byens indbyggertal, som nu skaber bekymring:

- Det er jo ikke engang et by. Det er et lille lokalsamfund med langt mellem husene. Der er ikke engang gadelys, fortæller Steffen Thomsen til TV 2 | ØSTJYLLAND og uddyber:

- Det, vi frygter, er indbrud og kriminalitet.

Fra 25 til 80 asylansøgere

Bygningen i Georgsminde, som muligvis skal fungere som asylcenter, har tidligere fungeret som døgninstitution for børn og unge.

Udgangspunktet er, at omkring 25 til 27 asylansøgere skal flytte ind i bygningerne. Det er ifølge kommunen, hvad den nuværende landzonetilladelse muliggør.

Hvis Georgsminde bliver udpeget som egnet indkvarteringssted, kan antallet muligvis stige til 80 asylansøgere efter ønske fra Udlændingestyrelsen.

Ifølge kommunaldirektør i Norddjurs Kommune, Jesper Kaas Schmidt, er intet dog besluttet endnu. En stigning i antallet af asylansøgere vil i givet fald betyde en ændring i landzonetilladelsen.

- Vi har tillid til, at Udlændingestyrelsen og Røde Kors kan finde ud af, hvad stedet er egnet til, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Når Udlændingestyrelsen har besluttet sig for, hvor asylcentrene skal ligge, vil der blive indkaldt til borgermøder, oplyser Norddjurs Kommune.

I første omgang var det meningen, at Georgsminde skulle huse op mod 300 asylansøgere, men de planer er nu blevet droppet.

Se et interview med Steffen Thomsen fra Georgsminde øverst på siden.