Hvor meget er politikerne værd?

Kaffeklubben debatterer politikernes løn

05:34

1 af 2

Hvor meget synes politikerne selv, at de er værd i kroner og øre? Det spørgsmål debatterer fire østjyske folketingspolitikere i denne uges Kaffeklubben, TV 2 | ØSTJYLLANDs politiske debatprogram.

I denne uge er Karina Due (DF), Carsten Bach (LA), Nikolaj Villumsen (EL) og Jens Joel (S) på besøg i studiet hos Åse Andersson.

Her bliver politikerne bedt om på skrift at svare på to spørgsmål. Hvornår de mener, at folketingspolitikere skal gå på pension og på spørgsmålet om, hvor meget folketingspolitikerne skal have i løn årligt.

Lønnen er passende

- Som den nuværende løn men mere simpelt og gennemsigtigt, lyder svaret fra Carsten Bach om, hvordan politikernes løn burde være.

Kaffeklubben: Kan du følge med i den her forklaring?

En almindelig folketingspolitiker tjener cirka 685.000 kroner årligt og har cirka 106.000 skattefrie kroner til boliggodtgørelse.

- Jeg har skrevet 'som nu,' og at niveauet ikke skal op, siger Socialdemokraternes Jens Joel.

Også Karina Due mener, at politikernes løn er på et passende niveau lige nu

Hos Enhedslisten mener Nikolaj Villumsen, at lønnen er for høj.

- Højest 685.000. Jeg går på ingen måde ind for lønstigninger, og i Enhedslisten betaler vi partiskat, så vi får mindre. Men vi synes, det er for højt, siger han.

I videoen øverst på siden kan du se mere om debatten om politikernes løn og høre om hvornår ugens gæster mener, at politikerne skal gå på pension.

Du kan se hele Kaffeklubben i aften, tirsdag, klokken 19.50 på TV 2 | ØSTJYLLAND eller via linket her.

I programmet skal politikerne også gøre os klogere på, hvordan det er at være dem i efterdønningerne af smykkeloven, og vi skal høre, hvordan det går med at flytte statslige arbejdspladser ud af København.