Hvad skal huset hedde?

30 navne udvalgt til det kommende multimediehus

Foto: Visualisering

Navnekonkurrencen for det nye navn til Multimediehuset har resulteret i flere end 1250 forskellige navneforslag, af dem kommer 30 nu til afstemning.

Fra den 17. september til den 1. oktober er det muligt for borgerne på hjemmesiden www.hvadskalhusethedde.dk at stemme på deres favorit blandt 30 udvalgte navne og hermed være med til at afgøre, hvilke 5-10 navne der går videre til dommerkomitéen.

Interessen for det nye navn til Multimediehuset har været overvældende blandt borgerne i Aarhus og de kommende brugere af huset.

Glad for den store interesse

Formand for dommerkomitéen og rådmand for Kultur og Borgerservice Marc Perera Christensen (K) er glad for den store interesse:

- Det betyder rigtig meget, at borgerne er så interesserede i huset, at de ønsker at bidrage til det og gerne vil engagere sig i det. Jeg er taknemmelige for alle forslag: fra de finurlige og humoristiske til de alvorlige, tankevækkende og visionære navne, siger han.

De mange navneforslag er nu sorteret og vurderet, og der er udvalgt 30 navne, der lever op til kriterierne for det nye navn til huset. Et af kriterierne har blandt andet været, at navnet skal leve op til vision og værdier for huset.

Når dommerkomitéen midt i oktober har valgt det endelige navn til huset, begynder designarbejdet med navnets visuelle og grafiske identitet. Også i dette arbejde er planlagt et forløb, hvor byens borgere kan komme med input og følge processen.