Hvad gemmer dine hænder på?

Sætter fokus på beskidte hænder

Foto: Region Midtjylland

Mobiltelefoner, tastaturer, frugt og bilnøgler. Overalt i vores hverdag findes der bakterier, som vi bærer med os.

Nogle steder forsøger man at gøre en ekstra indsats for, at de mange bakterier holder sig på afstand. Det foregår blandt andet på regionens sygehuse.

På Regionshospitalet i Silkeborg bliver der nu indført en kampagne under sloganet "Du har mere i hånden, end du tror - så sprit hænderne, også som patient og besøgende!".

Kampagnen skal sætte fokus på snavsede hænder og få folk til at spritte dem af, inden de går ind på sygehuset.

- Hænderne er i berøring med flere bakterier, end vi måske går og tror. Hygiejne er og skal være et fokusområde for hospitalernes ansatte, og det arbejde de laver. Men det har også stor betydning for smitterisikoen, hvis patienter, pårørende og gæster gør bare en lille indsats, siger hygiejnesygeplejerske Karin Winther fra Hospitalsenhed Midt i en pressemeddelelse.

Statistikken viser, at omkring hver tiende patient får en infektion, mens de er indlagt på et sygehus. Mange af infektionerne kunne være undgået, hvis besøgende sprittede deres hænder af på samme måde som sygehuspersonalet.

- Spritten kan hjælpe os af med de fleste bakterier på hænderne, siger hygiejnesygeplejerske Karin Winther fra Hospitalsenhed Midt.

Fra mandag den 20. oktober og en uge frem vil besøgende på sygehuset i Silkeborg blive mødt af lyskasser med ultraviolet lys og en særlig slags "sladresprit". På den måde kan man se, om hænderne er sprittet tilstrækkeligt af.