Husleje stiger 45 procent

Boligforening frygter uhørt stor husleje-stigning

Ti nybyggede afdelinger i Randersegnens Boligforening er i store vanskeligheder efter uregelmæssigheder i sagsbehandlingen.

Det kan i værste fald betyde en huslejestigning på måske op til 45 procent for nuværende og kommende lejere. Det skriver Randers Amtsavis. 

I yderste konskvens frygter boligforeningen desuden konkurs. Det fremgår af et notat, som boligforeningens administrationsselskab Randers Bolig har fremsendt til Randers Kommune, der er tilsynsmyndighed med det almennyttige boligforeninger i kommunen.

Byggeriet af de ti projekter har kostet tilsammen 138 mio. kr. Bygge-projektet skulle finansieres med afdragsfri rentetilpasningslån i de første 10 år og lån i et pengeinstitut. Men denne konstruktion er ifølge notatet ikke lovlig.

Beklager situationen
I Randersegnens Boligforening beklager man situationen:

- Det er bare rigtig ærgerligt. Vi beklager, men vi vidste ikke at der var tale om et afdragsfrit lån. Det blev vi først bekendt med her i sommers, og vi arbejder lige nu på højtryk for at få løst situtaiton bedst muligt. Særlig af hensyn til vores nuværende lejere, siger boligforeningens direktør Jørgen Rauch

Hvis de ulovlige lån skal erstattes af et lovligt 30-årigt fastforrentet lån, vil det betyde en månedlig huslejestigning på 3150 kr.

Det svarer til en stigning på 45 procent i forhold til den leje på 6992 kr., som beboerne i bebyggelsen i dag betaler.