Husker du: Keepermål knuste AGFs DM-drømme i 1996

I dag er det 21 år siden, at en scoring af Brøndby-målmanden Mogens Krogh var med til at fravriste AGF mesterskabet

03:02

Mange AGF-fans husker med garanti tilbage på den skæbnesvangre mesterskabskamp 12. maj 1996, hvor Brøndby gæstede Aarhus Stadion i en direkte kamp om guldet.

Længe så det ud til, at De Hviie kunne sikre sig de tre point, der for første gang i 10 år kunne hive mesterskabet hjem til Aarhus. Men i overtiden gik det galt.

Efter at have været foran 3-1 med blot et kvarter igen fik først en meget ung Ebbe Sand reduceret for Brøndby, inden sjællændernes målmand, Mogens Krogh, blev kastet frem på et hjørnespark i overtiden i et sidste desperat forsøg for en udligning. Og den fik gæsterne så.

Keeperen headede 3-3-scoringen i mål, og et par runder senere kunne selvsamme Mogens Krogh løfte trofæet på Vestegnen.

På trods af det tabte mesterskab blev AGF-træner Peter Rudbæk kåret til Årets Træner i sæsonen 1995-96. Foto: Ernst van Norde - Scanpix (Nordfoto)

Træner for AGF dengang var Peter Rudbæk, og han husker stadig tydeligt kampen og det tabte mesterskab.

- 2. halvleg var efter min mening en af de bedste halvlege, der er spillet i Superligaen. Så skete der så nogle famøse ting til sidst, som efter manges mening betød, at vi smed guldet. Sådan ser jeg det dog ikke, siger Peter Rudbæk i dag til TV2 ØSTJYLLAND.

Rejste sig i pokalfinalen

Den tidligere cheftræner mener nemlig, at guldet blev smidt langt før i tre kampe tidligere på foråret, hvor AGF måtte undvære midtbaneprofilen Stig Tøfting.

- Her spillede vi tre uafgjorte kampe mod midterhold og smed altså seks point. Mange har sagt, at det mål af Mogens Krogh simpelthen bare ikke måtte ske, men sådan noget sker i fodbold. Få år senere vendte Manchester United Champions League-finalen mod Bayern München på nogenlunde samme måde, erindrer Peter Rudbæk.

AGFs spillere var anderledes glade, da holdet fire dage senere vandt pokalfinalen over den onde ånd fra Brøndby. 2-0 vandt det aarhusianske fodboldflagskib finalen. Her løfter keeper Lars Windfeld pokalen.  Foto: Keld Navntoft - Scanpix (Nordfoto)

I opgøret mod Brøndby 12. maj scorede Thomas Thorninger to mål, inden Henrik Mortensen udbyggede føringen til 3-1. Brøndbys Peter Møller havde kort før pausen bragt udeholdet foran 1-0. Men de tre AGF-scoringer nyttede altså ikke meget.

- Til gengæld rejste vi os fire dage senere ved at slå selvsamme Brøndby i pokalfinalen i Idrætsparken. Det husker jeg nærmest bedre, for det var en helt exceptionel præstation, at vi kunne det, siger Peter Rudbæk.

Øverst på siden kan du vores indslag fra den 12. maj 1996, hvor AGF spillede 3-3 mod Brøndby på Aarhus Stadion.