Husk cykellygterne!

Cyklistforbundet skyder kampagne i gang

1.859 børn fra 4. klasser i Aarhus kommune vil i den næste måneds tid have ekstra fokus på cykellygter og reflekser i forbindelse med Cyklistforbundets landsdækkende kampagne LYS PÅ - MED LUDVIG.

Kampagnen skal være med til at uddanne en lygtevant generation af cyklister, så antallet af ulykker med cyklister falder. Alt for mange glemmer lygterne, og det har stor betydning for sikkerheden. Næsten hver fjerde ulykke med cyklister sker i mørke eller tusmørke, og det er alt for mange.

Husk det nu
- Det kommer hvert år som en overraskelse for de fleste, når sommertiden slutter, og vi skal stille uret en time tilbage. For så bliver det tidligere mørkt om eftermiddagen. Derfor er det vigtigt at få styr på familiens cykellygter i weekenden, så alle kommer synligt og sikkert hjem gennem hele vinteren, siger kampagnechef Loa Bendix i en pressemeddelelse fra Cyklistforbundet. 

Reflekser i Aarhus
Mandag den 31. oktober uddeles reflekser ved flere af landets skoler for at minde børn og deres forældre om, at lygterne skal findes frem. Aftenen før er vi gået fra sommertid til normaltid, og eftermiddagene bliver derfor også markant mørkere.

Reflekserne vil blive uddelt ved skoler i Aarhus kommune mandag morgen - så hold øje med reflekspatruljen mellem 7.30 - 8.00 ved Skæring Skole og Risskov Skole.

Officielt skydes kampagnen i gang den 1. november og varer måneden ud.