Hurtigere ud af forsorgshjem

Skynder på de hjemløse

Den tid, beboerne tilbringer på forsorgshjemmet Sølyst i Horsens, er faldet markant. Foto: Horsens Kommune / Per Algreen

Beboerne på Det Sociale Døgncenter Sølyst i Horsens forlader nu institutionen markant hurtigere end tidligere. Og det er ikke nogen tilfældig, fortæller Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen har nemlig ønsket at skynde på de hjemløse, så de hurtigere forlader institutionen - og det er lykkedes: Målet om, at 85 procent af Horsens-borgernes ophold i 2013 skal være under 120 dage, er således allerede nået, skriver Horsens Kommune.

 

Hjemmet har ændret praksis på et vigtigt punkt: Hvor man før lod beboerne vente med at flytte ud til de havde styr på problemer som misbrug, økonomi og beskæftigelse, bliver de nu hjulpet i egen bolig før disse problemer er løst.

- Beboerne bliver motiveret og fastboldt i at få en bolig, droppe deres misbrug, afsøge mulighederne for et job og i det hele taget aktivt opsøge byens mange væresteder og tilbud. Vi kaster boldene til dem, men de har selv ansvaret for at gribe dem, siger Asbjørn Høj, afdelingsleder på Sølyst.

 

- En grundig forberedelse af beboernes udflytning gør, at der ikke senere opstår kaos - for eksempel i form af ubetalte regninger m.m. Der følges desuden løbende op på beboernes situation, hvis der er behov for det, skriver kommunen i pressemeddelelsen.

 

Krav er kommet for at blive

Ifølge Ellen T. Schmidt (S), formand for Udvalget for Sundhed og Socialservice, er kravene til socialt udsatte kommet for at blive:

 

- Tidligere skulle beboerne på Sølyst først have styr på deres misbrug, økonomi og jobsituation, før der blev tænkt på at få dem ud i egen bolig. I dag er der langt større fokus på at støtte dem ude i deres egen lejlighed. Vi er sikre på, at den tankegang på sigt vil føre til større tilfredshed hos borgerne og mere livskvalitet, siger Ellen T. Schmidt.

Sølyst har 30 pladser, hvoraf de 6 er indrettet som afrusningspladser.

Kilde: Horsens Kommune