Hurtigere tog koster Tirstrup

Ny togplan vil gøre ondt på lufthavnen

Det er ikke kun Kattegatbroen, der kommer til at lide under regeringens nye togplan. Regeringens nye togplan kommer også til at koste Aarhus Lufthavn passagerer, vurderer eksperter.

En togtur på to timer fra Aarhus til København, som regeringens nye trafikplan lægger op til, bliver ifølge to trafikforskere en voldsom konkurrent for Aarhus Lufthavn i Tirstrup.

- Hvis det kun tager to timer at køre i tog mellem Aarhus og København, vil det næppe kunne betale sig at flyve, siger trafikforsker Per Homann Jespersen fra Roskilde Universitetscenter til Århus Stiftstidende.

Ole Kveiborg, der er transportøkonom og ansat i Cowi Consult, er enig:

- Aarhus Lufthavn er i forvejen så hårdt presset, at jeg tvivler på, at den kan overleve ret mange år i den nuværende situation, siger han.

Aarhus Lufthavns direktør, Ole Paaske, er dog fortrøstningsfuld:

- Vores forretning ligger først og fremmest på charterturister og udlandsrejser, og så på transitrejsende til Københavns Lufthavn. Når de flyver fra Aarhus, har de den store fordel, at de allerede er bag sikkerhedskontrollen og dermed sparer tid i Københavns Lufthavn. Derfor vil mange se en fordel i at flyve fra Aarhus Lufthavn frem for først at skulle tage toget til København.